اخبار مجمع
- بیانیه مجمع هماهنگی پیروان امام و رهبری استان قم بمناسبت فرا رسیدن یوم الله 22 بهمن1397
- در حاشیه همایش بزرگداشت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران صورت گرفت: رونمایی از کتاب «راهبردهای انقلاب اسلامی در دهه پنجم انقلاب اسلامی»
- گزارش تصویری از رونمایی کتاب«راهبردهای انقلاب اسلامی در دهه پنجم»
- دبیر عالی جامعه روحانیت مبارز کشور: فرهنگ انقلابی دنیا را به چالش کشیده است
- آیت الله فاضل لنکرانی: همدیگر را به ضد انقلابی بودن متهم نکنید/ رسانه ها مبانی اعتقادی انقلاب را بیان کنند
- سخنگوی مجمع هماهنگی پیروان امام و رهبری استان قم مطرح کرد: مراسم بزرگداشت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در قم برگزار میشود
- پژوهشگر حوزه آینده پژوهی: مهمترین عامل انقلاب نرم در ایران عدم مشروعیت احزاب سیاسی است
حجت الاسلام والمسلمین دکتر محسن مهاجرنیا: بحران اخلاقی جامعه به اوج خود رسیده است

19 دی: یک استاد حوزه و دانشگاه گفت: بحران اخلاقی جامعه حقیقتا به اوج خود رسیده است و جامعه به لحاظ فردی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی رنج میبرد.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر محسن مهاجرنیا استاد حوزه و دانشگاه در پنجمین جلسه مجمع هماهنگی پیروان امام و رهبری استان قم که با موضوع راهبردهای اصولگرایی در دهه پنجم انقلاب اسلامی در تبیین راهبردهای اصولگرایی اظهار داشت:اندیشه انقلاب با محیط درون خود و محیط بیرونی دائما سروکار دارد، در محیط درونی خود ظرفیتها و فرصتهایی در اختیار داشته که میتواند از این مزیتها برای حرکت خود استفاده کند، از بیرون هم دائما با یکسری ضعفها و تهدیدها روبرو است.
این استاد دانشگاه درباره هنر راهبرد بیان کرد: هنر راهبرد این است که با توجه به فرصتها و ظرفیتها، ضعفها و تهدیدها را درجهت رسیدن به اهداف به نقطه قوت مبدل سازد، حال راهبرد تعلیمی یکی از راهبردهای بسیار جدی است که مبنای توسعه در دنیای امروز است. وی خاطرنشان کرد: یکی از وظایف نیروهای انقلابی این است که فرهنگ انقلاب را دائما بازسازی کرده و به نسل نو آموزش دهند تا آنها هم همراه انقلاب شوند که متأسفانه این کار به درستی صورت نگرفته است.
دکتر مهاجرنیا با تأکید بر آموزش مداوم ارزشهای اخلاقی به جامعه تصریح کرد: برای حفظ جامعه در مسیر صحیح خود، اصولگرا کردن و پایبند کردن جامعه به ارزشهای دینی، الهی، اخلاقی و انقلابی، نیاز به آموزش مداوم وجود دارد، البته بخشی از این آموزشها در محیط خانواده، مدرسه، دانشگاه، مساجد و... جریان دارد؛ اما متأسفانه روی همین بخشها نیز کار نشده است و نقش فرهنگپذیری در خانوادهها و جوانان بسیار کمرنگ شده است. وی نقشتربیتی جامعه را در شرایط موجود مثبت ارزیابی نکرد و تأکید نمود: جامعه هم نقش منفی پیدا کرده است و فرهنگ عمومی ما از اصالتهای دینی و ملی دارد فاصله میگیرد، ما در انتقال ارزشها به نسلهای جدید دچار مشکل هستیم، چراکه سیستم آموزشی و تعلیمی جامعه دارای نقص است.
استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به ناکارآمدی سیستم آموزش و پرورش کشور اظهار داشت: سیستم آموزش و پروش کشور حقیقتا ناکارآمد است، در دانشگاههای کشور نه تنها فرهنگ و ارزشها منتقل نمیشود که خود این نهاد مصرف کننده تولیدات و تعلیمات دیگران است؛ بنابراین اصولگرایی در بخشهای جامعه، خانواده، دانشگاه و مدرسه، باید راهبردی عمل کند تا بتواند فرهنگ انقلابی را تولید و به نسل جدید منتقل کند . حجت الاسلام مهاجرنیا عنوان کرد: کار در این زمینه به دو صورت است، کار نخست این است که تولید بینش و اعتقادات باید متناسب با نیازهای روز انجام شود. بینشها باید بهصورت مداوم بازسازی شوند، چراکه نسل امروز بینشهای چند دهه قبل را نفهمیده و دریافت نمیکند.
وی ادامه داد بر اساس راهبرد تعلیمی ساختارها و رفتارهای سیاسی و مدیریتی باید اصلاح شود. هر مسئولی قبل از پذیرش مسئولیت باید متناسب با آن منصب آموزش لازم را ببیند. هر مسئولی کار خود را باید به صورت صحیح انجام داده و در کار دیگران دخالت نکند این دخالتها نشان میدهد نقص آموزشی وجود دارد .
حجت الاسلام مهاجرنیا هشدار داد: بحران اخلاقی جامعه حقیقتا به اوج خود رسیده است و جامعه به لحاظ فردی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی رنج میبرد، از این رو آموزش مداوم اصول اخلاقی، دینی و ارزشی ضروری است تا آثار آن واکسینه شده و ماندگار شود. این استاد حوزه و دانشگاه با تأکید بر اینکه در سیستم اقتصادی، توسعه بایستی مبتنی بر دانش باشد، بیان کرد: اقتصاد مقاومتی که رهبر معظم انقلاب بر آن تأکید دارند، همین دانشمحوری است، جامعه اگر دانش محور باشد، تحریمها نمیتواند فشاری بر آن وارد کند، چراکه محصول فکر و عقلانیت خود را در اختیار دارد، اگر سیستم آموزش محور نشود، لزوما مبتنی بر نیرنگ بازی میشود.
وی با بیان اینکه تفکر استراتژیک قوتها و فرصتها را تقویت کرده و تهدیدهای آن را یا از بین میبرد و یا تبدیل به فرصت میکند، گفت: زمانی این مهم انجام میشود که مبتنی بر دانش، آگاهی و معرفت باشد، اما کدام یک از این کارها انجام شده است.
حجت الاسلام مهاجرنیا پایبندی به ارزشهای اعتقادی و اخلاقی را لازمه همراهی مردم دانست و تأکید کرد: در جهتدهی و حرکت توده مردم در مسیر صحیح، زمانی میتوان مردم و جامعه را با خود همراه کرد که متولیان امور به اصول و ارزشها پایبند بوده، در مسیر قرار گرفته و مبتنی بر یک نقشه راه حرکت کنند.
وی تصریح کرد: هیچ کشوری در دنیا بهاندازه ایران دشمن ندارد و رهبر انقلاب هم دائما بر دشمنشناسی تأکید دارند، دین اسلام هم تولی و تبری را مورد تأکید قرار داده است، تبری به معنای اعلام برائت از دشمن است، اما تا دشمن شناخته نشود، چگونه میتوان از آن اعلام برائت کرد.
حجت الاسلام مهاجرنیا ادامه داد: برخی مصادیق این اعلام برائت را دائما در تاریخ جستجو میکنند، درحالی که دشمن امروز را باید شناخت که اسرائیل و آمریکا است.
وی با اشاره به وظایف نیروهای انقلابی در رابطه به گسترش معنویت جامعه بیان کرد: گسترش معنویت و هدایت وظیفه نیروهای انقلابی است، افرادی که بتوانند ارزشهای انقلاب اسلامی را متناسب با مردمترویج کنند. حجت الاسلام مهاجرنیا ادامه داد: فرهنگ انقلاب اسلامی از ابتدا یک فرهنگ تهاجمی بود و علیه موجودیت شرق و غرب عالم شکل گرفت، اما امروز خبری از آن تهاجم نیست، امروز منفعل شدیم به جای استفاده تهاجمی از ابزارهای تکنولوژيک مانند تلگرام آن را تعطیل میکنیم. اگر از این ابزار بهره عالمانه میگرفتیم مطمئن باشید آمریکا و غرب آن را از دست ما میگرفتند اما امروز ما در چه حالی هستیم؟
استاد حوزه و دانشگاه عنوان کرد: در این راهبرد دو سامانه مستقیم و غیر مستقیم بایستی تعریف شود، که ارزشها انقلاب اسلامی و اصولگرایانه، اعتقادات، اخلاقیات و هنجارها بررسی شود، اگر کسی بگوید اصولگرا است و به این امور توجهی نداشته باشد، یقینا خلاف واقع میگوید، بنابراین یک سامانه مستقیم باید تعریف شود، یعنی وظیفه ما است که برای تبیین ارزشهای انقلاب اسلامی وارد عمل شویم. وی تأکید کرد: سامانه تبیینی درآموزش، پژوهش، تولید و تبلیغ باید قوی شود، هیچ دورهای مانند امروز امکانات تبلیغی و آموزشی فراهم نبوده است، در جامعه امروز به دلیل وجود امکانات گسترده تبلیغی و رسانهای، به صورت لحظهای میتوان جامعه را به سمت آموزش حرکت داد.
حجت الاسلام مهاجرنیا در پایان با اشاره به ضعف نیروهای انقلابی در دفاع از ارزشهای دینی تأکید کرد: نیروهای انقلابی در دفاع از ارزشهای دینی و اعتقادی خود ضعیف عمل کردهاند، چراکه راه دفاع کردن صحیح را نمیدانند، ما نیازمند سامانه دفاعی بسیار فعال و قدرتمند از هویت و موجودیت فکری و اعتقادی هستیم، دلیل نتیجه ندادن بسیاری از طرحها مانند سامانه پاسخگویی به شبهات این است که بهصورت راهبردی به مسائل فکری واندیشهای توجه نمیشود.
جلسات هفتگی
- دکتر مهاجرنیا در دهمین نشست کرسیهای آزاداندیشی مجمع هماهنگی پیروان امام و رهبری: عملکرد احزاب در هیچ دورهای مثبت نبوده است
- دکتر مهاجرنیا ، پژوهشگر مسائل سیاسی کشور:بسیاری از مخالفان تحزب با اصل نظام جمهوریاسلامی هم مخالف هستند
- دکتر مهاجرنیا ، پژوهشگر مسائل سیاسی کشور: احزاب سیاسی موجود در تراز جمهوری اسلامی نیستند
- حجت الاسلام والمسلمین دکتر مهاجرنیا: احزاب باید تقویتکننده نظام ولایت فقیه باشند
- پژوهشگر مسائل سیاسی کشور: فلسفه سیاسی راهبرد تألیفی، تقویت و اقتدار نظام اسلامی است
- حجت الاسلام والمسلمین مهاجرنیا پژوهشگر مسائل سیاسی کشور: احساس بی عدالتی جامعه را به بحران می کشاند